Ο Αλέξανδρος, οι προπονήσεις και η διατροφή του για το  For Katerina

Ο Αλέξανδρος, οι προπονήσεις και η διατροφή του για το For Katerina

Η ιδέα του σιγά σιγά παίρνει σάρκα και οστά. Η αγάπη του για την Κατερίνα και γι’ αυτό που αγαπάει να κάνει (τρέξιμο) γίνεται καθημερινή προσπάθεια ώστε να πετύχει το σκοπό του: να τιμήσει όσους «έφυγαν», να δώσει δύναμη σε όσους παλεύουν με τη νόσο και να διαδώσει την πρόληψη.


Η προετοιμασία του για το «For Katerina» περιλαμβάνει 6 προπονήσεις την εβδομάδα – συνήθως μετά τη δουλειά - με μία μόνο μέρα ξεκούρασης. Μία φορά κάνει ένα long run από 30 – 70 χιλ, μία είναι διαλειμματική και οι υπόλοιπες προπονήσεις του είναι tempo run. Δίπλα του σε αρκετές προπονήσεις και κυρίως στα long run είναι οι φίλοι του και δρομείς της ομάδας SHERPAS της οποίας ο Αλέξανδρος είναι μέλος.


Η διατροφή του αποτελείται από φυσικές τροφές. Είναι απλή και ισορροπημένη. Περιλαμβάνει νερό, σταφίδες, αμύγδαλα, ινδική καρύδα λουκούμια, παστέλια, μπανάνες, αποξηραμένα φρούτα, μουστοκούλουρα και κέικ. Δεν καταναλώνει «χημικά» βοηθήματα όπως ενεργειακά ποτά, τζελάκια και συμπληρώματα διατροφής (αμινοξέα, πρωτεΐνες κ.λπ.).


Κάθε μέρα είναι μια μέρα πιο κοντά στο «For Katerina» Run και είμαστε περήφανοι που γνωρίζουμε τον Αλέξανδρο τόσο σαν δρομέα αλλά πολύ περισσότερο σαν άνθρωπο.


Ραντεβού στις 27 Ιουνίου 2020.
573km σε 8 ημέρες για την Κατερίνα!

«Γενικά πιστεύω ότι οι δυνατότητές μας είναι παραπάνω από εκείνες που νομίζουμε ότι έχουμε. Αν έχεις το κίνητρο πάντα έχεις να δώσεις κάτι παραπάνω, να ξεπεράσεις τα όριά σου, ξανά και ξανά. Το ανθρώπινο σώμα δεν εξαντλεί όλα του τα αποθέματα, όσο πιο πολύ το δουλεύεις τόσο πιο πολύ αποδίδει.» - Αλέξανδρος Γεωργίου (πηγή: wefit.gr)


Print   Email

Related Articles